Perler

Vis flere produkter

Perlesmykker

Se det store udvalg af klassiske perlesmykker og bliv klogere på skabelsen, samt hvordan man plejer sine perlesmykker bedst og derved forlænger levetiden på dem.
Perlesmykker i alle typer har altid været meget populære og i den seneste tid er interessen taget til. Det ses især hos unge piger, at de bliver båret i stigende grad. Måske skyldes det, at den yngre generation har fået øjnene op for hvor fine perler er - uanset form og farve.

Søger du det mest perfekte smykke til kvinden i dit liv, men synes alligevel ikke at det er perler, der er det helt rigtige, så tag et kig på alle de flotte smykker til kvinder. Skal jeg hjælpe dig lidt på vej, så kan du også tage et lille kig på de meget moderne smykker med livets træ.
Ikke at forglemme vores bestsellere fra Pernille Corydon, som henvender sig til unge piger, skønne damer og smukke kvinder.

Barokke perler

Den sidste helt store trend indenfor perler er de store hvide barokke perler, som både findes hvor de hænger i et par øreringe eller som vedhæng i en kæde. Selvfølgelig kommer disse perler også i mange andre farver, men det er den hvide perle som er slået igennem og den passer jo også bare så smukt til alt.

Vi har derfor et stort udvalg af smykker med barokke perler i mange forskellige størrelser og som sæt så det passer smukt sammen i farven.

Perleøreringe

Øreringe med perler er kommet meget frem i den sidste tid, specielt de små runde hvide perleøreringe som bruges til at sætte i de ekstra huller mange har op ad øret. Du kan selvfølgelig også vælge at bære dem på helt traditionel vis og måske endda matchende med en smuk perlekæde. Øreringene med perler her på siden er alle sammen ægte ferskvandsperler, saltvandsperler (kulturperler) eller de meget smukke Tahiti perler.

Faktisk har vi lige inkøbt en del smukker perler fra Susanne Friis Bjørner, som fører nogle meget smukke hvide perle øreringe til en meget god pris.

Perler i smukke former

Perlesmykker behøver ikke være gammeldags. Faktisk har perler aldrig været så meget in som de er lige nu! Og det gælder både i øreringe, vedhæng, halskæder - ja alle smykker. Hos Perlen finder du altid det sidste indenfor amykker med perler og altid til nogle særdeles skarpe priser og gode tilbud.

Hvordan bliver en perle til?

Har du nogensinde tænkt over hvordan en ægte perle skabes?
Når en musling åbner sig for at få føde, kan der komme et sandkorn med ind, der irriterer muslingens kappevæv.
Det får den til at begynde med at producere perlemor omkring det lille sandkorn, for at indkapsle det.
Når den har produceret hundredevis af perlemorslag, ligger der en fin naturperle gemt inde i muslingen.
Denne type perle er meget dyrebar, da den udelukkende skabes af naturen.

Hvordan skabes en perle

De fleste perler i dag bliver dog skabt af samarbejdet mellem mennesket og naturen.
Her implementere man et stykke kappevæv og kommer en rund kugle ind i en musling, som derefter bliver dækket af perlemor, som muslingen producerer.

Når man hjælper perlen på vej på denne måde, kan man også bestemme hvilken form perlen skal have når den er færdig. Derfor kan man få runde perler, ovale perler og hjerteformede perler.

Jo længere til en musling får lov til at hænge og arbejde på perlen, des kraftigere perlemorslag kommer der om perlen.
Jo højere kvalitet af perle vil man få ud af det og den vil efterfølgende skinne smukt om din hals.

En perle som er hjulpet på vej af mennesket kaldes en kulturperle. I dag kender vi blandt andet til ferskvandsperler, saltvandsperler, tahitiperler og så videre. En perle kan kan have alle farver på nær helt sort.

Fact: en ægte perle kan leve op til 150 år, hvis man passer godt på den.

Gode råd til pleje af perler

Ligesom alle andre smykker er det vigtigt at du plejer dem ordentligt.

Følg disse råd for at forlænge levetiden:

  1. Gå ikke i bad med dine smykker eller sov med dem på, da fedt og sved fra din hud skader perlerne.
  2. Perler bliver faktisk smukkere af at blive båret, så bær dem gerne ofte.
  3. Undgå cremer, parfumer, sæbe og andre kemikalier.
  4. Tør gerne dine perler af med en fugtig klud efter brug.
  5. Er du den heldige ejer af en perlekæde anbefaler vi at få trukket den om en gang hvert halvandet år.
  6. Undgå hurtige og voldsomme temperaturskift.

Hvis du følger disse råd vil dine perler beholde den smukke glans og holde i lang tid.