Perler

Surf mellem smykker med barokke perler, ferskvandsperler, saltvandsperler og tahitiperler. Hos Perlen finder du alt lige fra perleøreringe, perlearmbånd til perlehalskæder.

Læs mere
Vis flere produkter
Perlen

Hvordan bliver perler til?

Perler bliver til ved, at der sætter sig et lille sandkorn fast inde i en musling.

Dette er ikke rart for muslingens sarte indre og derfor begynder den at lægge perlemor om fremmedlegemet, hvilket i sidste ende bliver til en smuk lille perle.


I dag har man store perlefarme, hvor muslingerne hænger på snore ned i vandet, for lettere at kunne styre udviklingen af perlerne.


Alle muslinger bliver podet med et lille fremmedlegeme i den ønskede form. Derfor kan du i dag finde perlekæder med hjerteformede eller trekantede perler, disse er ikke naturligt formede, men hjulpet godt på vej af menneskelig hånd.


Des længere tid en musling befinder sig i vandet, jo tykkere bliver perlemoren og jo mere glans får perlen.


Se alle de flotte perlesmykker fra Enamel, smykker med et tvist.

Enamel smykker
Perlen

Er perlene ægte?

Har du svært ved at se om dine perler er ægte?


Så får du en lille perle guide her:
Mange kender til det, at man har en hel bunke perler liggende derhjemme og aner ikke, om de er noget værd.


I butikken får vi ofte en hel pose med blandende perler ind, som skal vurderes. Når vi hælder dem ud af posen, har perlerne ofte en lettere gullig farve og "perlemoren" er ligesom skallet lidt af eller man kan kigge gennem den.


Her er der ikke tale om ægte perler, men snarere Mallorica perler eller lignende, hvor der er lagt et tyndt lag af organisk materiale om en kugle.


Ofte kan man også se om perlen er ægte ved at kigge der, hvor perlen er boret til snoren, ligner det en form for plastik, så er perlen ikke ægte.


Se også de smukke perlesmykker fra Seville med ægte ferskvandsperler.

Seville smykker
Perlen

Hvad er perler værd?

Hvad er perler værd? Det er et rigtig godt spørgsmål, da perler kan have en værdi lige fra nærmest 0 kroner til rigtig, rigtig mange penge.


Er du så uheldig, at du har fået fingrene i en uægte perlekæde, så har kæden ikke den store værdi.


Ligger du til gengæld inde med de smukkeste skinnende perler med masser af glans, runde i formen, en pæn stor diameter og uden fejl på selve perlen. Så kan denne type perlekæde koste lige fra 7.000,- og op.


Imellem disse to typer af perlekranse, er der selvfølgelig mange andre perler. Som oftest har man ferskvandsperler, da man her kan få nogle meget smukke perlekæder, dog har de ikke helt den samme glans som saltvandsperler. Ferskvandsperler kommer også i mange forskellige farver, nogle flottere end andre.


Se også de mange flotte smykker med perler fra Susanne Friis Bjørner.

Susanne Friis Bjørner
Perlen

Perler Smykker

Denne variant af smykker er bestemt ikke blevet mindre populær med årene.


Ud over de mange perlekæder der hvert år bliver trukket om, er der også et smukt udvalg af smykker med perler fra alle producenter. 


Vil du gerne have dine perler i den højeste kvalitet, så tag et nærmere kig på billedet af Per Borups smukke perler. Der går du helt sikkert ikke forgæves.


Se hele vores udvalg fra alle producenter her.


Perler Smykker

Perlesmykker

Se det store udvalg af klassiske perlesmykker og bliv klogere på skabelsen, samt hvordan man plejer sine perlesmykker bedst og derved forlænger levetiden på dem.
Perlesmykker i alle typer har altid været meget populære og i den seneste tid er interessen taget til. Det ses især hos unge piger, at de bliver båret i stigende grad. Måske skyldes det, at den yngre generation har fået øjnene op for hvor fine perler er - uanset form og farve.

Søger du det mest perfekte smykke til kvinden i dit liv, men synes alligevel ikke at det er perler, der er det helt rigtige, så tag et kig på alle de flotte smykker til kvinder. Skal jeg hjælpe dig lidt på vej, så kan du også tage et lille kig på de meget moderne smykker med livets træ.
Ikke at forglemme vores bestsellere fra Pernille Corydon, som henvender sig til unge piger, skønne damer og smukke kvinder.

Barokke perler

Den sidste helt store trend indenfor perler er de store hvide barokke perler, som både findes hvor de hænger i et par øreringe eller som vedhæng i en kæde. Selvfølgelig kommer disse perler også i mange andre farver, men det er den hvide perle som er slået igennem og den passer jo også bare så smukt til alt.

Vi har derfor et stort udvalg af smykker med barokke perler i mange forskellige størrelser og som sæt så det passer smukt sammen i farven.

Perleøreringe

Øreringe med perler er kommet meget frem i den sidste tid, specielt de små runde hvide perleøreringe som bruges til at sætte i de ekstra huller mange har op ad øret. Du kan selvfølgelig også vælge at bære dem på helt traditionel vis og måske endda matchende med en smuk perlekæde. Øreringene med perler her på siden er alle sammen ægte ferskvandsperler, saltvandsperler (kulturperler) eller de meget smukke Tahiti perler.

Faktisk har vi lige inkøbt en del smukker perler fra Susanne Friis Bjørner, som fører nogle meget smukke hvide perle øreringe til en meget god pris.

Perler i smukke former

Perlesmykker behøver ikke være gammeldags. Faktisk har perler aldrig været så meget in som de er lige nu! Og det gælder både i øreringe, vedhæng, halskæder - ja alle smykker. Hos Perlen finder du altid det sidste indenfor amykker med perler og altid til nogle særdeles skarpe priser og gode tilbud.

Hvordan bliver en perle til?

Har du nogensinde tænkt over hvordan en ægte perle skabes?
Når en musling åbner sig for at få føde, kan der komme et sandkorn med ind, der irriterer muslingens kappevæv.
Det får den til at begynde med at producere perlemor omkring det lille sandkorn, for at indkapsle det.
Når den har produceret hundredevis af perlemorslag, ligger der en fin naturperle gemt inde i muslingen.
Denne type perle er meget dyrebar, da den udelukkende skabes af naturen.

Hvordan skabes en perle

De fleste perler i dag bliver dog skabt af samarbejdet mellem mennesket og naturen.
Her implementere man et stykke kappevæv og kommer en rund kugle ind i en musling, som derefter bliver dækket af perlemor, som muslingen producerer.

Når man hjælper perlen på vej på denne måde, kan man også bestemme hvilken form perlen skal have når den er færdig. Derfor kan man få runde perler, ovale perler og hjerteformede perler.

Jo længere til en musling får lov til at hænge og arbejde på perlen, des kraftigere perlemorslag kommer der om perlen.
Jo højere kvalitet af perle vil man få ud af det og den vil efterfølgende skinne smukt om din hals.

En perle som er hjulpet på vej af mennesket kaldes en kulturperle. I dag kender vi blandt andet til ferskvandsperler, saltvandsperler, tahitiperler og så videre. En perle kan kan have alle farver på nær helt sort.

Fact: en ægte perle kan leve op til 150 år, hvis man passer godt på den.

Gode råd til pleje af perler

Ligesom alle andre smykker er det vigtigt at du plejer dem ordentligt.

Følg disse råd for at forlænge levetiden:

  1. Gå ikke i bad med dine smykker eller sov med dem på, da fedt og sved fra din hud skader perlerne.
  2. Perler bliver faktisk smukkere af at blive båret, så bær dem gerne ofte.
  3. Undgå cremer, parfumer, sæbe og andre kemikalier.
  4. Tør gerne dine perler af med en fugtig klud efter brug.
  5. Er du den heldige ejer af en perlekæde anbefaler vi at få trukket den om en gang hvert halvandet år.
  6. Undgå hurtige og voldsomme temperaturskift.

Hvis du følger disse råd vil dine perler beholde den smukke glans og holde i lang tid.