Medaljon

Runde, ovale og hjerteformede
Skinnende blanke eller smukt graverede i sølv, guld eller guldbelagte
Små skattekister til dyrebare minder.

 Medaljoner i guld, sølv eller påvalset guld – du finder dem alle her i Perlens webshop.

Medaljon-smykker, fremstillet i sterlingsølv, er meget populære, men uanset om det skal være i sølv eller guld, er der mange henrivende modeller at vælge mellem. Sterlingsølv, 8 eller 14 karat, med og uden sten, blanke eller graveret med raffinerede ornamenter – de er smukke hver for sig. Vælger du en blank medaljon, er der plads til at gravere et navn eller en dato på den ene side. Det gør blot gaven endnu mere personlig.

Nogle producenter laver medaljoner med påvalset guld. Det giver smykket en lang levetid. Påvalset guldbelægning holder sig længere pænt end når medaljonen er forgyldt. Der er valset en tynd plade af guld over på sølvet, og det guldlag er noget tykkere end ved en forgyldning.

Her i Perlen Odense har vi kalkuleret priserne meget skarpt. Vi er absolut konkurrencedygtige, og ofte medfølger en kæde, så smykket er klar til straks at blive hængt om halsen på modtageren. Den klassiske model er til to billeder, men de findes også med plads til at sætte hele fire billeder.

Gaveidé med personlighed

"En medaljon er et lille, ovalt eller rundt halssmykke, som kan åbnes, og som indeholder et miniatureportræt eller et minde om en person, man holder af."

Sådan skriver Den Danske Ordbog om halssmykket, hvis oprindelse fortaber sig i tågerne. Sikkert er det dog, at en medaljon som smykke ikke er nogen en ny opfindelse. Tværtimod. Og selv om der måske kan ligge lidt old school over dem, så er de stadig utrolig populære gaver, både til barnedåb, konfirmationer, bryllupper og runde festdage.

Arvesmykker 

Uanset materialevalg eller facon kan medaljoner åbnes og lukkes. På den ene side sidder der hængsler – i guldsmedesprog er det charnier – mens den modsatte side er forsynet med en lille åbner. Det lukkesystem holder i årevis, og betyder, at du kan åbne og lukke medaljonen igen og igen. Ja, de er utrolig stabile. Jeg har selv arvet en forgyldt medaljon fra min for længst afdøde oldemor Ane, som havde sat to billeder af sine nyfødte tvillinger i medaljonen – min morfar og hans bror. De blev født i november 1919, så den medaljon har efterhånden 100 år på bagen. Den kan stadig både åbne og lukke med et skarpt klik, og selv om den ”kun” er forgyldt, så er den stadig utrolig fin.

Skattekiste

Medaljoner blev og bliver fortsat brugt til at opbevare dyrebare skatte: et lille fotografi, en hårlok, en duft, en souvenir eller noget helt andet, der har stor betydning for den person, der bærer smykket.

Du finder medaljoner nævnt i et utal af kærlighedsromaner og -noveller, i film og teaterforestillinger. Måske er det bare mig, men medaljoner synes at have en slags karisma af tapre krigere og stærke kvinder med mod og viljestyrke. De er, for at sige det kort og klart, noget helt særligt.

Læs Mere
-20%
0
Lund Copenhagen - Hjerte medaljon guld
-20%
2
Lund - Oval medaljon i guld 8kt med mønster, 21x16mm, u/kæde - Leveringstid ukendt
-20%
0
Lund - Hjerte medaljon i guld med diamant
-20%
4
Lund - Sølv hjerte medaljon med 0.005 diamant,15mm, u/kæde
-20%
1
Lund - 8kt oval medaljon med 0.005 diamant
-20%
0
Lund - Guld oval medaljon med 0.005ct diamant
-20%
1
Lund - Oval sølv medaljon med 0.005ct diamant
2
Marathon - Medaljon i 14kt guld
loader