Medaljon

Vis flere produkter

Medaljoner guld eller sølv

Du finder alle typer af medaljoner her i Perlens webshop og altid med fri fragt.

Medaljon smykker, fremstillet i sterlingsølv, er meget populære. Uanset om det skal være i sølv eller guld, er der mange henrivende modeller at vælge mellem. Sterlingsølv, 8 kt guld eller 14 karat, med og uden sten, blanke eller graveret med raffinerede ornamenter – de er smukke hver for sig.
Vælger du en blank medaljon, er der plads til at gravere et navn eller en dato på den ene side, det gør blot gaven endnu mere personlig. Du kan også vælge en medaljon med gravering, så er den ofte pyntet med en smuk blomst eller et fornemt mønster.

Medaljon Sølv

Hos Perlen fører vi et stort udvalg af medaljon vedhæng i sølv, hvilket giver mulighed for at lege med de forskellige overflader. Ved at tilføje medaljonen en let oxidering, som kun kan lade sig gøre på sølvsmykker og herefter polere smykket kan man også give smykket noget dybe.

Nogle producenter laver medaljoner med påvalset guld, det giver smykket en lang levetid. Påvalset guldbelægning holder sig pænt i længere tid end når medaljonen er forgyldt. Når medaljonen er med påvaldet guld, så bliver der valset en tynd plade af guld over på sølvet, og det guldlag er noget tykkere end ved en forgyldning.

De helt klassiske gammeldags medaljoner var fremstillet i rigtig lækker traditionel 14kt guld, hvilket helt klart giver smykket en helt fantastisk lækker varm farve. Dengang blev hele smykket fremstillet i hånden og dette har været et stort arbejde, da den både skal kunne åbnes og helst også lukkes igen og der skulle laves en ramme til billedet, så det ikke falder ud.

Selvfølgelig kan du også få en medaljon forgyldt, her bliver den som oftest forgyldt med 22kt guld på sølv, men det kan også være på andre materialer man vælger at forgylde smykket. Når det drejer sig om en forgyldning uanset på hvilken overflade, skal man være ekstra påpasselig med at tage det af når man bader og sover.

Her i Perlen Odense har vi kalkuleret priserne meget skarpt. Vi er absolut konkurrencedygtige, og ofte medfølger en kæde, så smykket er klar til straks at blive hængt om halsen på modtageren. Den klassiske model er til to billeder, men de findes også med plads til at sætte hele fire billeder.

Medaljon med billede

Hos Perlen har vi et stort udvalg af medaljon med billede, der er blandt andet en medaljon med plads til 3 billeder. Det mest almindelige er dog at der er plads til 2 billeder. Jeg har faktisk også set nogle hvor der er plads til 4 billeder, det var nu lidt voldsomt, da den så blev ret tyk.

Gaveidé med personlighed

"En medaljon er et lille, ovalt eller rundt halssmykke, som kan åbnes, og som indeholder et miniatureportræt eller et minde om en person, man holder af."

Sådan skriver Den Danske Ordbog om halssmykket, hvis oprindelse fortaber sig i tågerne. Sikkert er det dog, at en medaljon som smykke ikke er nogen en ny opfindelse. Tværtimod. Og selv om der måske kan ligge lidt old school over dem, så er de stadig utrolig populære gaver, både til barnedåb, konfirmationer, bryllupper og runde festdage.

Arvesmykke Medaljon

Uanset materialevalg eller facon kan medaljoner åbnes og lukkes. På den ene side sidder der hængsler – i guldsmedesprog er det charnier – mens den modsatte side er forsynet med en lille åbner. Det lukkesystem holder i årevis, og betyder, at du kan åbne og lukke medaljonen igen og igen.

Ja, de er utrolig stabile. Jeg har selv arvet en forgyldt medaljon fra min for længst afdøde oldemor Ane, som havde sat to billeder af sine nyfødte tvillinger i medaljonen – min morfar og hans bror. De blev født i november 1919, så den medaljon har efterhånden 100 år på bagen. Den kan stadig både åbne og lukke med et skarpt klik, og selv om den ”kun” er forgyldt, så er den stadig utrolig fin.

Det er næsten ligesom med Dagmarkors, som også går i arv fra person til person. Her har jeg en ældgammel Dagmarkors sølv liggende, som jeg efterhånden ikke engang kan huske hvem den er fra, men fin er den stadig, den skal bare lige have en tur med en pudseklud.

Skattekiste

Medaljoner blev og bliver fortsat brugt til at opbevare dyrebare skatte: et lille fotografi, en hårlok, en duft, en souvenir eller noget helt andet, der har stor betydning for den person, der bærer smykket.

Du finder medaljoner nævnt i et utal af kærlighedsromaner og -noveller, i film og teaterforestillinger. Måske er det bare mig, men medaljoner synes at have en slags karisma af tapre krigere og stærke kvinder med mod og viljestyrke. De er, for at sige det kort og klart, noget helt særligt.