JULEGAVER BYTTES T.O.M. 24. JANUAR 2023 SPAR 20% på første køb Fri fragt på alle køb

Konfirmation smykker

Perlen
Læs mere
Vis flere produkter
Perlen

Smykker til konfirmanden 2022

Køb den gave, der er med til at gøre dagen helt speciel, så konfirmanden om mange år kan kigge på smykket og tænke på den dag, hvor han eller hun trådte ind i de voksnes rækker.

Herunder finder du de absolut bedste gaveideer til konfirmandinden.

Vi har taget udgangspunkt i hvilke smykke der er størst efterspørgsel på inden for målgruppen, kombineret det med vores faglige viden og bestsellerlisten.

Derfor har vi fået nogle piger, der snart skal konfimeres, til at fortælle os lige præcis hvilke smykker de aller helst ville have i gave.

Det kan altså ikke gå helt galt hvis du vælger et af nedenstående smykker til den kommende konfirmandine.

Populære, smukke smykker til en overkommelig pris.


På vores side kan du finde konfirmations smykker guld og sølv og om der skal være sten på eller ej. Vi forsøger altid at være opdateret på de seneste trends og nyheder, så du kommer med den perfekte gave.

Perlen

Gaven til konfirmanden

Er konfirmanden en pige, er der en masse smykker, der potentielt kan blive den perfekte gave, om du så er ven, familie eller nabo.


Da hele cermonien foregår i en kirke, er det en oplagt mulighed at give et dagmarkors, hvis konfirmanden ikke har et allerede. Vi har et stort udvalg, hvor du kan købe kors i forskellige størrelser, materialer, med plads til gravering eller med fadervor. Du kan endda også købe kors i form af øreringe eller armbånd.


Har hun allerede et kors, er der også rig mulighed for at tænke kreativt. Vi har eksempelvis også hjerter med eller uden sten, som kan passe godt til dagmarkorset eller måske et vedhæng med en lille, funklende sten isat.


Er konfirmanden en dreng, har vi naturligvis også et udvalg af smykker, som kan bruges til hans specielle dag.


Her kan du også vælge at gå i korsets retning.


Er det dog ikke lige sagen, har vi et udvalg af flotte kæder og armbånd i forskellige materialer, hvor du enten kan finde lige præcis det, du leder efter, eller i hvert fald blive inspireret, så du kan komme tættere på målet med en flot gave.

Smykker til konfirmation

Foråret er konfirmationernes tid. Konfirmationssæsonen er over os, invitationen hænger på opslagstavlen, festdagen er plottet ind i kalenderen, men hvad skal vi give? Penge i en lille kuvert falder altid i god jord, men en personlig gave, et smykke, en ring, et par øreringe, et armbånd eller halskæde er gaver, der for altid vil stå og minde konfirmanden om en helt særlig dag.

Mangler du inspiration?
 
Så finder du det her i Perlen Webshop. Det er ikke helt nemt at finde den perfekte gave, så gå shopping med musen og se alle de skønne smykker til unge kvinder, men også til de unge mænd, der har valgt at blive konfirmeret.

Måske tænker du, at i dag har de unge bare har ALT i denne verden! Helt forkert er det jo ikke. De har stort set alt, hvad hjertet kan begære og meget mere, end jeg selv havde, da jeg dengang for mange år siden stod i kirken i min fine hvide kjole, og præsten lagde sin hånd på mit hoved, og velsignede mig.

Et smykke er så personlig en gave med direkte budskab fra afsender til modtager: Du betyder noget særligt for mig - for os. Derfor har vi her hos Perlen samlet alle de smykker, som vi ved, at de unge elsker, og på den måde gjort det nemt for dig at finde det helt rigtige, så du ikke skal stå med tomme hænder, når du kommer til konfirmationsfesten. Jeg har valgt ud fra flere prisklasser, så der er noget, der passer til dit gavebudget.

Gaveidé nummer 1

Pernille Corydon er helt klart de bedst sælgende smykker lige for tiden, specielt Daylight- serien er utrolig eftertragtet og meget populær blandt unge piger. Hos Pernille Corydon finder du et meget stort udvalg af smykker i sølv eller forgyldt sølv til nogle rigtig fine priser, som jeg tænker vil passe godt ind i et budget til en konfirmation.

Gaveidé nummer 2

Sif Jakobs er et smykkebrand, der har høstet flere priser for det flotte design, og ikke uden grund. Designeren er Sif Jakobs, født på Island, uddannet i Sverige, bosat i København og Italien, og smykkerne kendes på det meget stilrene nordiske design med blanke linjer og overflader, pyntet op med et væld af zirkonia. Her vil jeg klart anbefale creoler med regnbuefarvede zirkonia fra Ellera serien - de er meget eftertragtede blandt de unge piger.

Gaveidé nummer 3

Pico Copenhagen smykker kunne også være en rigtig god idé til et konfirmandsmykke, især hvis gavebudgettet ligger i den lave ende af skalaen og du gerne vil følge med tidens mode. Pico Copenhagen har utrolig mange smarte smykker indenfor halskæder og øreringe, hvor især Afrika hoops er vores klare bestseller.

Smykker til konfirmation - nonfirmation

Konfirmationen - dagen, hvor de unge siger ja til det ja, som blev givet under dåben, som nu bekræfter deres kristne tro og samtidig træder ind i de voksnes rækker. Sådan lyder det i hvert fald i skåltalerne.
Konfirmationen er ikke et magisk snuptag, der gør et ungt menneske voksen og fornuftig, men det er en betydningsfuld dag, som de unge har bevæget sig hen imod - som de har forberedt sig på. Slut er det nu med at gå til præst, der bliver nok længere mellem at sidde i kirken til søndagsgudstjenesterne, og planerne for ”Blå Mandag” ligger helt fast. For de fleste er festen med familien, med gaver, god mad, taler og festsange et højdepunkt i livet, de sent glemmer.

I de gode gamle dage, som de ældre generationer ofte priser højt, var konfirmationen vitterlig den dag, hvor barndommen var forbi og den 14-årige blev sendt ud for at tjene til livets ophold.
Det har givet været en svær overgang for mange, og i dag er det heldigvis anderledes. Ingen smider deres teenagersøn eller -datter ud hjemmefra og siger, nu skal du klare dig selv - der går endda nogle år, inden børnene for alvor flyver fra reden. Ikke desto mindre er konfirmationen en skelsættende festdag, hvor et smykke på gavebordet har en stor betydning.

Nonfirmation - voksenfest eller borgerlig konfirmation

Hvis det kniber med den kristne tro. Hvis Gud ikke lige er den faste klippe, hvorfra et ungt menneske henter styrke og finder svaret på livets store spørgsmål, falder valget ofte på en nonfirmation. Nogen siger voksenfest eller borgerlig konfirmation.
I forbindelse med denne ikke-religiøse mærkedag kan de unge også vælge at fordybe sig i filosofi, etik og moral, ja ligefrem gå til undervisning, for at blive klogere på livets store spørgsmål – lidt på linje med at gå til præst, dog uden kirkens ritualer.

Naturligvis skal den unge, der mangler troen i sit hjerte og derfor takker nej til konfirmationen, ikke snydes for en festlig dag, næsten på linje med konfirmationen.
Festen og gaverne vil de da helt sikkert ikke give afkald på, så forældrene inviterer familien til fest – ofte på dagen, hvor klassekammeraterne bliver konfirmeret. På sådan en mærkedag er en personlig gave helt på sin plads. Et kors i en kæde er naturligvis no-go, men et lille vedhæng med livets træ, et hjerte, bogstav med zirkonia, et lækkert armbånd og til de unge fyre i blødt skind, eller smarte ørestikker?
Der er virkelig mange lækre ”unge-smykker” til begge køn at vælge imellem.

Vidste du for øvrigt, at det er over 100 år siden de første nonfirmander – de borgerlige konfirmander – for første gang havde arrangeret en lille ceremoni? Det er altså ikke noget, de unge eller deres forældre finder på nu.

For evigt - måske for evigt 

Og så lige en ting mere, der er værd at huske på. Der bliver passet rigtig godt på det smykke, man får til sin konfirmation eller nonfirmation.
Det oplever vi ofte i guldsmedeværkstedet. Knækker kæden efter mange års brug, eller er ringskinnen blevet papirstynd, fordi den har siddet i årevis på fingeren, bliver disse konfirmationsgaver ikke bare lagt til side. Nej, de bliver bragt ind til reparation hos vores dygtige guldsmed her i Odense.