Julegaver byttes frem til 24/1-2022 Spar 10% på dit første køb 20% på Julie Sandlau Fri fragt på alle køb

Diamantring

Vis flere produkter

Diamant smykker

Smykker, der aldrig går af mode

Diamanter er noget af det mest eftertragtede i smykkebranchen. De oser af god smag, status og prestige og samtidig er de enormt klassiske. De små sten var i høj kurs længe inden Marilyn Monroe sang om diamanter, der er en kvindes bedste ven, eller Rhiannas "Shine bright like a Diamond", der udkom for nogle år siden. Gennem årene har der været mange flere hits om stenen, der står som symbol for evig kærlighed og velstand.
Vil du glæde en, du holder af, så er et diamantsmykke det helt rette valg.

Diamant eller brilliant?

Der er mange af vores kunder, som ikke kender forskellen på en diamant og en brilliant. Enten mener de, at det er det samme, eller at en brilliant er bedre end en diamant. Forklaringen er faktisk meget let og nem at huske. Er du klar?
En diamant er selve typen af sten. Det vil sige at der findes diamanter, safirer, rubiner, turmaliner og mange, mange flere forskellige typer af ædelsten, som bruges til smykker.
Når du så har din smykkesten og for at den skal være rigtig smuk og skinne på bedst mulig måde, så skal den selvfølgelig slibes.
 
Her er der nok nærmest lige så mange måder at slibe på, som der findes forskellige sten. Der kan vælges mellem brilliant slib, roset slib, dråbeformede slib og mange flere. Det er antallet af facetter, som er afgørende for navnet. For eksempel har brilliant slibet 57 facetter, hvilket gør at den skinner virkelig smukt i lysets skær.
 
Min far sagde altid, at en brilliant kan være alting, også et stykke glas som er blevet slebet med brilliant slib.
Så er du ude at købe nye smykker, så husk at spørg, hvilken sten det er, hvis du får at vide, at det er en brilliant.
Lige nu giver Perlen dig chancen for at købe udvalgte smukke funklende diamantsmykker til en helt særlig pris, så gå shopping i ro og mag her på vores site.

Naturlig diamant eller Lab-grown diamant?

Diamanten har man altid forbundet med store voldsomme miner, da det som regel er der de bliver udgravet. Dog kan man i dag også få laboratorieskabte diamanter, som ser nøjagtig ligeså flotte ud som dem fra minen. Den eneste forskel er, at de laves på ca. 2 uger og at de er langt billigere.

Lab-Grown Diamanter

Disse sten skabes ligesom den gammeldags diamant under høj varme. Små stykker laboratorie skabte diamanter spredes ud og varmes op.
Herefter begynder små krystaller at vokse og man vil efter 400 timer have en stor nok diamant til at den kan blive slebet til den ønskede facon. Processen er simpel - ønsker man en større diamant, lader man den ligge i længere tid.

Naturlige diamanter

Her er fremgangsmåden for de naturlige diamanter noget mere vanskelig. Man ser sjældent meget farverige diamanter fra minerne og de er derfor ekstremt værdifulde.

Med særlige temperaturer kan de på laboratorier påvirke farven og lave eksempelvis røde eller blå diamanter. Den er dog ikke lige så værdifuld som den ægte vare. Naturlige diamanter og laboratorieskabte diamanter vurderes begge ud fra de 4 C'er - Carat, Color (farve), Clarity (klarhed) og Cut (slib).

Prinsesseringe og allianceringe

Står du og gerne vil give din udkårne et diamant smykke, så er prinsesseringen og allianceringen et oplagt valg.

Ofte er der tale om en prinsessering som vokser, det betyder at man indenfor 2 år kan ombytte den til en helt ny ring med en størrer diamant ved kun at betale differensen. Det er en god måde at få en stor diamantring på og man får en helt ny ringskinne med i ombytningen, så man ikke længere skal kigge på den efterhånden lettere slidte ring.

Alliance ringe er også et godt bud på en diamant ring, her ligger diamanterne nede i ringen og man kan sætte flere sten i efterhånden ned af siden på ringen. Har du allerede en alliancering og ønsker du flere diamanter isat din ring, er du altid velkommen til at kontakte vores guldsmed, som vil være behjælpelig med dette.