Dagmarkors

Klassiske Dagmarkors til gode priser.
En perfekt gave til både barnedåb og konfirmation.
Er du i tvivl om, hvad du skal give den lille nyfødte pige, så er Dagmarkorset altid en god idé.
Dagmarkors guld eller Dagmarkors sølv med eller uden fadervor.

Dagmarkors smykke

Dagmarkors bliver i særdeleshed brugt som gave til barnedåb og konfirmation. I dag er det faktisk gået hen og blevet helt moderne igen blandt unge piger. Generelt så ser vi at guldsmykker, bliver brugt mere og mere, da det bare holder så meget bedre end de forgyldte smykker man kan købe. Det ses også at de ældre arvesmykker som bismarch og mursten bliver taget frem fra gemmerne og luftet igen af de unge piger. Det er jo virkelig dejligt at se, at genbrugs og affektionsværdien også kommer til udtryk blandt smykker og de ældre arvesmykker kommer frem i lyset igen.

Dagmarkors guld eller sølv

Som oftets vælger man at give Dagmerkorset i guld i en lille fin halskæde, men der er også nogle som foretrækker korset i sølv. Her tænker jeg ofte at det er den pokkers guld pris som er afgørende, som bare bliver ved at at stige.
Som noget nyt er dagmarkorset også kommet i sølv forgyldt, shvilket bevirker at prisen er noget mere spiselig for de fleste, dog skal man huske på, at farven bliver slidt af med tiden og at dagmarkorset igen bliver sølvfarvet. I dag bliver Dagmarkorset fremstillet i sølv, forgyldt sølv og guld og i mange forskellige udgaver og størrelser, så det kan være svært at vælge. Derfor kommer der 2 forslag til de mest solgte kors hos os:

Det mest efterspurgte hos os er dette 
Dagmarkors med fadervor på bagsiden, herefter kommer den med en blank bagside, da man her kan få graveret barnets navn og eventuelt dåbsdagen.

Dåbsgave Dagmarkors

Et Dagmarkors er altid en rigtig god ide som dåbsgave, da du her siger JA til gud og hvad der her medfølger af forskellige ritualer. Efterfølgende har barnet også mulighed for at blive konfirmeret i kirken og selv bestemme om han eller hun vil fortsætte under guds vinger. Fakisk er der også rigtig mange unge piger, som ønsker sig et Dagmarkors i konfirmationsgave, da det ligesom er blevet moderne med disse lidt ældre retrosmykker.

Dagmarkors guld

Vi kan se, at det store hit i dag er forgyldte og guld smykker. De har også bare en helt fantastisk varm farve, som bare klæder alle og enhver. Specielt guld dagmarkors er en bestseller. Der er 3 forskellige typer at vælge i mellem en med de 5 helgener, en med blank bagside, hvor der kan graveres på og en med fadervor. Fælles for dem alle sammen er at de kommer i et væld af forskellige størrelser, så er det bare at vælge den helt rigtige, der passer lige til dig.

Hvorfor hedder det Dagmarkors

Korset hører til Danmarks historien, men du spørger sikkert dig selv, hvorfor lige et Dagmarkors og hvorfor hedder det sådan?
Kunne det ikke lige så godt have heddet noget helt andet som Ane, Marie eller Gitte?

Nu skal du høre:


Dronning Dagmar

Det første kors blev fundet i 1683 ved Dronning Dagmars grav i Sankt Bendts Kirke i Ringsted.
Om det kors nu vitterligt tilhørte Dronning Dagmar kan ikke siges med sikkerhed, men i folkemunde fik det sit navn.
Det var et forholdsvis stort kors, pyntet med det smukkeste og meget farverigt emaljearbejde, og det fik straks en plads i de kongelige gemakker.
I 1863 lod Frederik den 7. fremstille en kopi af det originale kors, som prinsesse Alexandra bar under sin vielse den 10. marts samme år, hvor hun, efter en længere udvælgelse blandt giftefærdige prinsesser, blev viet til Edward, Prinsen af Wales.

Det originale Dagmarkors har et billedet af Kristus på korset, hvor der øverst står “Jesus Kristus” med græske bogstaver.
På bagsiden ser vi Jomfru Maria på højre side af Kristus, og Johannes Døberen på venstre side, og over og under Kristus ser vi to helgener, øverst Basilios og nederst Johannes med tilnavnet Gyldenmund på grund af hans veltalenhed.

Og nu da vi er ved historien om den fromme Dronning Dagmar, den unge kongebrud, der giftede sig med Valdemar Sejr i Lübeck og som døde ganske ung i 1212, bare 26 år gammel.
Så er det jo oplagt, hvis du kommer til Ribe en dag, at se hendes statue på Riberhus Slotsbanke.

Læs Mere