Dagmarkors

Klassiske Dagmarkors til gode priser.
En perfekt gave til både barnedåb og konfirmation.
Er du i tvivl om, hvad du skal give den lille nyfødte pige, så er Dagmarkorset altid en god idé.
Dagmarkors guld eller Dagmarkors sølv med eller uden fadervor.

Dagmarkors i guld eller sølv

Dagmarkors bliver i særdeleshed brugt som gave til barnedåb og konfirmation. I dag er det Dagmarkorset faktisk gået hen og blevet helt moderne igen blandt unge piger. Generelt så ser vi at guldsmykker, bliver brugt mere og mere. Her ses også de ældre arvesmykker som bismarch smykker og mursten, der bliver taget frem fra gemmerne og luftet igen.

Som oftets vælger man at give Dagmerkorset i guld i en lille fin halskæde, men der er også nogle som foretrækker korset i sølv. Som noget nyt er det også kommet i sølv forgyldt, som gør at prisen er noget mere spiselig for de fleste.

I dag bliver Dagmarkorset fremstillet i sølv, forgyldt sølv og guld og i mange forskellige udgaver og størrelser. Det mest efterspurgte hos os er dette Dagmarkors med fadervor på bagsiden, herefter kommer den med en blank bagside, da man her kan få graveret barnets navn og eventuelt dåbsdagen.

Hvorfor hedder det Dagmarkors

Korset hører til Danmarks historien, men du spørger sikkert dig selv, hvorfor lige et Dagmarkors og hvorfor hedder det sådan?
Kunne det ikke lige så godt have heddet noget helt andet som Ane, Marie eller Gitte?

Nu skal du høre:


Det første kors blev fundet i 1683 ved Dronning Dagmars grav i Sankt Bendts Kirke i Ringsted. Om det kors nu vitterligt tilhørte Dronning Dagmar kan ikke siges med sikkerhed, men i folkemunde fik det sit navn. Det var et forholdsvis stort kors, pyntet med det smukkeste emaljearbejde, og det fik straks en plads i de kongelige gemakker. I 1863 lod Frederik den 7. fremstille en kopi af det originale kors, som prinsesse Alexandra bar under sin vielse den 10. marts samme år, hvor hun, efter en længere udvælgelse blandt giftefærdige prinsesser, blev viet til Edward, Prinsen af Wales.

Det originale Dagmarkors har et billedet af Kristus på korset, hvor der øverst står “Jesus Kristus” med græske bogstaver. På bagsiden ser vi Jomfru Maria på højre side af Kristus, og Johannes Døberen på venstre side, og over og under Kristus ser vi to helgener – øverst Basilios og nederst Johannes med tilnavnet Gyldenmund på grund af hans veltalenhed.

Og nu da vi er ved historien om den fromme Dronning Dagmar, den unge kongebrud, der giftede sig med Valdemar Sejr i Lübeck og som døde ganske ung i 1212, bare 26 år gammel. Kommer du til Ribe en dag, så står hendes statue på Riberhus Slotsbanke.
Læs Mere