Dagmarkors

Her finder du de klassiske Dagmarkors til gode priser.
Dagmarkorset er meget brugt som gave til både barnedåb og konfirmation. Er du i tvivl om hvad du skal give i gave til den lille nyfødte pige, så er Dagmarkorset altid en god ide.
Vi anbefaler 38cm halskæde til barnedåb.
5
Lund - Dagmarkors i guld, 16x13mm
3
Lund - Dagmarkors i guld fadervor 20x17mm
4
Lund - Dagmarkors sølv 20 x 17mm
1
Lund - Åbent Dagmar kors, 24x20mm
1
Lund - Dagmarkors forgyldt 37x31mm
1
Lund - Dagmarkors med emalje, 37x31mm
0
Lund - Dagmarkors i guld med fadervor 18x16mm
-10%
0
BNH - Guld/sølv Veneciakæde 1,3mm
3
Forgyldt venecia kæde 1,2
5
Venecia sølvkæde 1,2
0
Lund - Dagmarkors 14 kt guld
0
Lund - Dagmarkors 8 kt
0
Lund Copenhagen - Dagmarkors 8kt
0
Lund - Dagmarkors med Fadervor 8 kt.
Sorter stigende
pr. side

Dagmarkorsets historie

Du spørger sikkert dig selv, hvorfor lige et Dagmarkors og hvorfor hedder det sådan? Kunne det ikke lige så godt have heddet noget helt andet som Ane, Marie eller Gitte? Nu skal du høre?

Det første Dagmarkors blev faktisk fundet ved Dronning Dagmars grav helt tilbage i 1683, hun lå begravet i Ringsted ved Sankt Hans Kirke. Dronning Dagmar havde været kong Sejrs højt elskede hustru igennem mange år inden hun døde i 1212 i en alder af kun 26 år.
Dagmarkorset må have været lagt i de kongelige gemakker, for i 1863 lader Frederik den 7. fremstille en kopi af det originale kors, som prinsesse Alexandra bærer under sin vielse d. 10 marts samme år, hvor hun efter en længere udvælgelse blandt prinsesser gifter sig med Edward prinsen af Wales.

Det originale Dagmarkors som blev fundet ved Dronning Dagmars grav har et billedet af Kristus på korset, hvor der øverst står “Jesus Kristus” med græske bogstaver. På bagsiden ser vi Jomfru Maria på højre side af Kristus, og Johannes Døberen på venstre side, og over og under Kristus ser vi to helgener – øverst Basilios og nederst Johannes med tilnavnet Gyldenmund på grund af hans veltalenhed