JULEGAVER BYTTES T.O.M. 24. JANUAR 2023 SPAR 20% på første køb Fri fragt på alle køb

Dagmarkors

Perlen
Læs mere
Vis flere produkter
Perlen

Dagmarkors sølv eller guld

Som oftes vælger man at give et lille fint Dagmarkors med kæde i guld, men der er også nogle som foretrækker korset i sølv. Her tænker jeg ofte, at den er den pokkers guldpris som er afgørende, som bare bliver ved med at stige.

Det kan være svært at vælge hvilket materiale, du skal købe dit Dagmarkors i. Her kan jeg hjælpe dig lidt på vej, da vi sælger mange kors både online men også i butikken i Odense.

De fleste vælger Dagmarkorset i ægte guld, enten 8 kt eller 14 kt, men eftersom guldet kun er steget gennem de senere år, er der flere, som vælger det i forgyldt sølv, da de har en noget mere overkommelig pris.

Skal du have en kæde med til korset, så kan jeg anbefale en 38 cm kæde i længden enten en Venecia eller en rund anker.


I dag bliver Dagmarkorset sølv, forgyldt sølv og guld fremstillet i mange forskellige udgaver og størrelser, så det kan være svært at vælge. Her kan du både købe et Dagmarkors med halskæde eller bare vedhænget separat. 

Når det kommer til efterspørgsel på vedhængene med kæder, er det Dagmarkors guld med kæde, der er mest efterspurgt.

Dagmarkors
Perlen

Dagmarkors Guld

Klassikeren! Et Dagmarkor i guld går du aldrig galt i byen med. 

Søger du det perfekte smykke til en barnedåb?


Så kan du godt stoppe med at søge lige nu, da der stort set ikke findes et smykke, der er meget mere oplagt at give i gave til barnedåb end et Dagmarkors og dette gerne i guld.


Da jeg overtog butikken her tilbage i 2004, solgte vi enormt mange Dagmarkors i guld til barnedåb, da det var et af de smykker man gav som værende mormor eller farmor.


Vi havde mange kunder, der stolte fortalte, at de nu havde købt både 6, 7og 8 kors hos os til deres børnebørn og at det ligesom var blevet en tradition, at det var dem der gav dette smykke.

Dengang fandtes der ikke så mange forskellige modeller, som der gør i dag.


Nu kommer de i mange forskellige materialer som sølv, forgyldt sølv og selvfølgelig stadig i guld. Der er også kommet flere forskellige størrelser til og med lidt flere forskellige bagsider på korset, alt efter om der skal graveres på dem, eller man ønsker at der står fadervor bagpå eller om der skal være de fem helgener.

Populært Dagmarkors
Perlen

Dagmarkors sølv

Den prisvenlige klassiker.
Selvom Dagmarkorset i guld er det mest solgte, sælger vi også rigtig mange Dagmarkors i sølv. Ikke nok med at det er smukt, så er det også meget pris venligt. Her kan de fleste være med. Ligesom dem i guld, laves Dagmarkorset i sølv i mange størrelser og udgaver med både fadervor, blank bagside med plads til gravering og de fem helgener. Faktisk er der også lavet et utroligt fint Dagmarkors i sølv med lille klimavenlig diamant i, som lige giver det et ekstra feminint touch. 

Perlen

Dagmarkors forgyldt

Vi kan se, at det store hit i dag er forgyldte og guld smykker. De har også bare en helt fantastisk varm farve, som klæder alle og enhver. Specielt Dagmarkors guld 14 karat er en bestseller.
Som noget nyt er Dagmarkorset også kommet i sølv forgyldt, hvilket bevirker, at prisen er noget mere spiselig for de fleste, dog skal man huske på, at farven bliver slidt af med tiden, og at Dagmarkorset igen bliver sølvfarvet.

Der er 3 forskellige typer at vælge i mellem; en med de 5 helgener, en med blank bagside hvor der kan graveres på og en med fadervor.

Fælles for dem alle sammen er, at de kommer i et væld af forskellige størrelser, så er det bare at vælge den helt rigtige, der passer lige til dig.

Dette kors er det bedst solgte Dagmarkors og bliver solgt både i guld og i forgyldt sølv. Korset er en anelse kraftigere end mange af de andre kors og har en smuk forside med Jesus på koret.

På Bagsiden kan du læse Fadervor og for dem, som har lidt svært ved at huske teksten, så er den jo rar at have lige ved hånden.

Dagmarkorset bliver brugt meget til gave både til barnedåb og konfirmation, dog ser vi en tildens til at også større unge piger er begyndt at bære korset igen.


Perlen

Dagmarkors halskæde

Dagmarkorset bruges som oftest i en korte halskæde. De typiske længder er 36 el. 38 cm i kæder som gives til barnedåb, og 40, 42 eller 45 cm. til voksne. Dog kan Dagmarkoset altså også være rigtig flot i en lang kæde, så du kan bære det synligt uden på tøjet. 

De fleste vælger en venezia, rund anker eller ankerfacet til deres Dagmarkors. Det gælder i både sølv og guld. 

Med et Dagmarkors halskæde udtrykker du ynde og troen på Gud. Så er det bare at vælge om du skal have det i sølv eller guld, med eller uden fadervor. 

Perlen

Dagmarkors armbånd

Som noget nyt kan du nu få de fine Dagmarkors som armbånd. Armbåndet kan være ideelt til gave til hende der allerede har Dagmarkorset i et halssmykke.

Korset er sat fast i begge ender på en lille fin kæde, så udtrykket holder sig enkelt og elegant, uden at du har et stort vedhæng hængende. Armbåndet med Dagmarkors laves i to størrelser, og begge størrelser fåes i både sølv og forgyldt sølv.

Udover de helt enkelte Dagmarkors armbånd, har Lund Copenhagen også lavet en ny og mere moderne version hvor det er åbent Dagmarkors i et rundt vedhæng, sat midt på kæden. Så er der lidt for enhver smag. 

Perlen

Dagmarkors dåbsgave

Dagmarkors bliver i særdeleshed brugt som gave til barnedåb og konfirmation.

I dag er det faktisk gået hen og blevet helt moderne igen blandt unge piger.


Generelt ser vi, at guldsmykker bliver brugt mere og mere, da det bare holder så meget bedre end de forgyldte smykker, man kan købe. Det ses også at de ældre arvesmykker som bismark og mursten bliver taget frem fra gemmerne og luftet af de unge piger.


Det er jo virkelig dejligt at se, at genbrugs- og affektionsværdien også kommer til udtryk blandt smykker og de ældre arvesmykker kommer frem i lyset igen. Skal du også selv holde traditionen helt tro, kan du købe et Dagmarkors emalje med en smuk forside hos os.

Søger du det perfekte smykke til en barnedåb?

Så kan du godt stoppe med at søge lige nu, da der stort set ikke findes et smykke, der er meget mere oplagt at give i gave til barnedåb end et Dagmarkors og dette gerne i guld.

Da jeg overtog butikken her tilbage i 2004, solgte vi enormt mange Dagmarkors i guld til barnedåb, da det var et af de smykker man gav som værende mormor eller farmor.


Vi havde mange kunder, der stolte fortalte, at de nu havde købt både 6, 7 og 8 kors hos os til deres børnebørn og at det ligesom var blevet en tradition, at det var dem der gav dette smykke. Dengang fandtes der ikke så mange forskellige modeller, som der gør i dag. Nu kommer de i mange forskellige materialer som sølv, forgyldt sølv og selvfølgelig stadig i guld.


Der er også kommet flere forskellige størrelser til og med lidt flere forskellige bagsider på korset, alt efter om der skal graveres på dem, eller man ønsker at der står fadervor bagpå eller om der skal være de fem helgener.


Et af de nyeste Dagmarkors der er kommet til og som skiller sig lidt ud fra andre, er det yndige Dagmarkors med emalje og marguerit fra Lund Copenhagen. Den perfekte dåbsgave.

Dronning Dagmar

Det første kors blev fundet i 1683 ved Dronning Dagmars grav i Sankt Bendts Kirke i Ringsted. Om det kors nu vitterligt tilhørte Dronning Dagmar kan ikke siges med sikkerhed, men i folkemunde fik det sit navn.
Det var et forholdsvis stort kors pyntet med det smukkeste og meget farverigt emaljearbejde og det fik straks en plads i de kongelige gemakker.
I 1863 lod Frederik den 7. fremstille en kopi af det originale kors, som prinsesse Alexandra bar under sin vielse den 10. marts samme år, hvor hun, efter en længere udvælgelse blandt giftefærdige prinsesser, blev viet til Edward, Prinsen af Wales.

Dagmarkors betydning

Korset hører til Danmarkshistorien, men du spørger sikkert dig selv, hvorfor lige et Dagmarkors og hvorfor hedder det sådan?

Kunne det ikke lige så godt have heddet noget helt andet som Ane, Marie eller Gitte?

Nu skal du høre dagmarkors historie:

Originale Dagmarkors

Det originale Dagmarkors har et billede af Kristus på korset, hvor der øverst står “Jesus Kristus” med græske bogstaver, som vi i dag kalder Dagmarkors fadervor.
På bagsiden ser vi Jomfru Maria på højre side af Kristus, og Johannes Døberen på venstre side, og over og under Kristus ser vi to helgener, øverst Basilios og nederst Johannes med tilnavnet Gyldenmund på grund af hans veltalenhed.

Og nu da vi er ved historien om den fromme Dronning Dagmar, den unge kongebrud, der giftede sig med Valdemar Sejr i Lübeck og som døde ganske ung i 1212, bare 26 år gammel.

Dagmarkorset blev fundet i den meget smukke kirke, Sankt Bendts Kirke i Ringsted 1683 i et af de kongelige grave, hvor der den dag i dag også er mulighed for at se den første kopi af korset.


Ønsker du at følge Dagmarkorsets rejse?

Så er det jo oplagt, hvis du kommer til Ribe en dag, at se hendes statue på Riberhus Slotsbanke. Eller tage et smut forbi København, hvor du kan se en montre med Dagmarkors på Nationalmuseet.

Dagmar kors

Priserne på de forskellige Dagmarkors varierer meget afhængigt af materiale, detaljer m.fl., men du kan være sikker på en ting, lige gyldigt om du køber et guld Dagmarkors eller sølv Dagmarkors, vil du altid få en god pris hos os.

Jeg nævnte tidligere Dagmarkors guld pris og hvordan den hele tiden ændrer sig eller bliver højere. Jeg krydser alt i verden for, at der ikke sker de store ændringer mere og kvaliteten bliver ved med at være dem samme.

Vi vil jo alle gerne have, at vores smykker skal bevare deres originale udseende og det gør de altså bedst, hvis de bliver lavet af de orginale materialer.