Dagmarkors

Læs mere
Vis flere produkter
Perlen

Dronning Dagmar

Det første kors blev fundet i 1683 ved Dronning Dagmars grav i Sankt Bendts Kirke i Ringsted. Om det kors nu vitterligt tilhørte Dronning Dagmar kan ikke siges med sikkerhed, men i folkemunde fik det sit navn.
Det var et forholdsvis stort kors pyntet med det smukkeste og meget farverigt emaljearbejde og det fik straks en plads i de kongelige gemakker.
I 1863 lod Frederik den 7. fremstille en kopi af det originale kors, som prinsesse Alexandra bar under sin vielse den 10. marts samme år, hvor hun, efter en længere udvælgelse blandt giftefærdige prinsesser, blev viet til Edward, Prinsen af Wales.
Dagmarkors
Perlen

Populært Dagmarkors

Dette kors er det bedst solgte Dagmarkors og bliver solgt både i guld og i forgyldt sølv.Korset er en anelse kraftigere end mange af de andre kors og har en smuk forside med Jesus på koret.

På Bagsiden kan du læse Fadervor og for dem, som har lidt svært ved at huske teksten, så er den jo rar at have lige ved hånden.

Dagmarkorset bliver brugt meget til gave både til barnedåb og konfirmation, dog ser vi en tildens til at også større unge piger er begyndt at bære korste igen.


Populært Dagmarkors
Perlen

Dagmarkors sølv eller guld?

Det kan være svært at vælge hvilket materiale, du skal købe dit Dagmarkors i. Her kan jeg hjælpe dig lidt på vej, da vi sælger mange kors både online men også i butikken i Odense.

De fleste vælger Dagmarkorset i ægte guld, enten 8 kt eller 14 kt, men eftersom guldet kun er steget gennem de senere år, er der flere, som vælger det i forgyldt sølv, da de har en noget mere overkommelig pris.

Skal du have en kæde med til korset, så kan jeg anbefale en 38 cm kæde i længden enten en Venecia eller en rund anker.

Dagmarkors sølv eller guld

Dagmarkors

Dagmarkors bliver i særdeleshed brugt som gave til barnedåb og konfirmation. I dag er det faktisk gået hen og blevet helt moderne igen blandt unge piger. Generelt ser vi, at guldsmykker bliver brugt mere og mere, da det bare holder så meget bedre end de forgyldte smykker, man kan købe.

Det ses også at de ældre arvesmykker som bismarch og mursten bliver taget frem fra gemmerne og luftet af de unge piger. Det er jo virkelig dejligt at se, at genbrugs- og affektionsværdien også kommer til udtryk blandt smykker og de ældre arvesmykker kommer frem i lyset igen. Skal du også selv holde traditionen helt tro, kan du købe et Dagmarkors emalje med en smuk forside hos os.

Dagmarkors i guld eller sølv

Som oftets vælger man at give et lille fint Dagmarkors med kæde, men der er også nogle som foretrækker korset i sølv. Her tænker jeg ofte, at det er den pokkers guld pris som er afgørende, som bare bliver ved at at stige.

Som noget nyt er Dagmarkorset også kommet i sølv forgyldt, hvilket bevirker, at prisen er noget mere spiselig for de fleste, dog skal man huske på, at farven bliver slidt af med tiden, og at Dagmarkorset igen bliver sølvfarvet.

I dag bliver Dagmarkorset sølv, forgyldt sølv og guld fremstillet i mange forskellige udgaver og størrelser, så det kan være svært at vælge. Her kan du både købe et Dagmarkors med halskæde eller bare vedhænget separat.

Når det kommer til efterspørgsel på vedhængene med kæder, er det Dagmarkors guld med kæde, der er mest efterspurgt.

Dagmarkors dåb

Et Dagmarkors til barnedåb er altid en rigtig god ide, da du her siger JA til gud og hvad der her medfølger af forskellige ritualer.

Så hvis du overvejer at give en Dagmarkors dåbsgave, er tiden den helt rigtige til at gøre det. Efterfølgende har barnet også mulighed for at blive konfirmeret i kirken og selv bestemme, om han eller hun vil fortsætte under guds vinger.

Fakisk er der også rigtig mange unge piger, som ønsker sig et Dagmarkors i sølv eller guld i konfirmationsgave, da det ligesom er blevet moderne med disse lidt ældre retrosmykker. Så du kan roligt købe et Dagmarkors og gøre den unge dame glad.

Dagmarkors guld

Vi kan se, at det store hit i dag er forgyldte og guld smykker. De har også bare en helt fantastisk varm farve, som klæder alle og enhver. Specielt Dagmarkors guld 14 karat er en bestseller.

Der er 3 forskellige typer at vælge i mellem; en med de 5 helgener, en med blank bagside hvor der kan graveres på og en med fadervor.

Her kan du også sagtens få Dagmarkors 14 karat guld, hvis du har et ønske om det. Fælles for dem alle sammen er, at de kommer i et væld af forskellige størrelser, så er det bare at vælge den helt rigtige, der passer lige til dig.

Dagmarkors pris

Priserne på de forskellige Dagmarkors varierer meget afhængigt af materiale, detaljer m.fl., men du kan være sikker på en ting, lige gyldigt om du køber et guld Dagmarkors eller sølv Dagmarkors, vil du altid få en god pris hos os.

Jeg nævnte tidligere Dagmarkors guld pris og hvordan den hele tiden ændrer sig eller bliver højere. Jeg krydser alt i verden for, at der ikke sker de store ændringer mere og kvaliteten bliver ved med at være dem samme.

Vi vil jo alle gerne have, at vores smykker skal bevare deres originale udseende og det gør de altså bedst, hvis de bliver lavet af de orginale materialer.

Dagmarkors betydning

Korset hører til Danmarkshistorien, men du spørger sikkert dig selv, hvorfor lige et Dagmarkors og hvorfor hedder det sådan?

Kunne det ikke lige så godt have heddet noget helt andet som Ane, Marie eller Gitte?

Nu skal du høre dagmarkors historie:

Originale Dagmarkors

Det originale Dagmarkors har et billede af Kristus på korset, hvor der øverst står “Jesus Kristus” med græske bogstaver, som vi i dag kalder Dagmarkors fadervor.
På bagsiden ser vi Jomfru Maria på højre side af Kristus, og Johannes Døberen på venstre side, og over og under Kristus ser vi to helgener, øverst Basilios og nederst Johannes med tilnavnet Gyldenmund på grund af hans veltalenhed.

Og nu da vi er ved historien om den fromme Dronning Dagmar, den unge kongebrud, der giftede sig med Valdemar Sejr i Lübeck og som døde ganske ung i 1212, bare 26 år gammel.

Dagmarkorset blev fundet i den meget smukke kirke, Sankt Bendts Kirke i Ringsted 1683 i et af de kongelige grave, hvor der den dag i dag også er mulighed for at se den første kopi af korset.


Ønsker du at følge Dagmarkorsets rejse?

Så er det jo oplagt, hvis du kommer til Ribe en dag, at se hendes statue på Riberhus Slotsbanke. Eller tage et smut forbi København, hvor du kan se en montre med Dagmarkors på Nationalmuseet.