Børnesmykker

Smykker til børn i sølv eller guld er populære gaver - Stort udvalg i øreringe, armbånd og halskæder
Børnesmykker til piger har alle dage været i høj kurs og et godt minde.

Smykker til børn i sølv eller guld

Børnesmykker 

Et smykke er ofte et minde om en helt særlig begivenhed, og derfor har det gennem generationer været oplagt at give et smykke til selv de aller mindste i familien. Der bliver passet godt på det. Det bliver fundet frem og båret ved særlige lejligheder, og hvor mange andre gaver ender i genbrugsbutikken efter et stykke tid, sker det ikke for et smykke. Det er langtidsholdbart. Her i butikken hænder det, at vi har kunder lidt oppe i årene, som stadig går med det smykke, de fik ved deres barnedåb. Det er da tankevækkende.  

Her finder du et stort udvalg af smykker til børn. Kendetegnet for dem alle er, at de er børnevenlige og fremstillet i 925 sterling sølv eller i guld. 


Dagmarkors til barnedåb eller konfirmation

Det første Dagmarkors blev fundet i 1683 ved Dronning Dagmars grav i Sankt Bendts Kirke i Ringsted. Dette kors var et forholdsvis stort kors, pyntet med det smukkeste emaljearbejde. I dag bliver Dagmarkorset fremstillet i sølv, forgyldt sølv og guld og i mange forskellige udgaver og størrelser. Det mest efterspurgte Dagmarkors hos os er dette Dagmarkors i guld med fadervor på bagsiden, herefter kommer Dagmarkorset med den blanke bagside, da man her kan få graveret barnets navn og eventuelt dåbsdagen. 
Og nu da vi er ved historien om den fromme Dronning Dagmar, den unge kongebrud, der kom til landet, for at gifte sig med Valdemar Sejr og som døde ganske ung. Kommer du til Ribe en dag, så står hendes statue på Riberhus Slotsbanke.

Øreringe til piger og børn

Hos Perlen skal man være fyldt syv år for at få skudt huller i ørerne. Selv om mindre børn brændede ønsker sig huller i ørerne, kan det godt være en meget stor oplevelse at få det gjort, og ikke altid så morsomt. Det hænder også, at vi kun skyder et hul i det ene øre, fordi barnet bliver så ked af det. Så kommer de tilbage en anden dag, og får det sidste hul lavet. Det sker heldigvis yderst sjældent.
Jeg vil anbefale, at man vælger nogle mindre øreringe til børn og nogle, der ikke er alt for høje, da de kan være irriterende at have i, når man ligger på puden og skal sove. Det kan også være lidt besværligt at skifte øreringe på et lille barn, da de har lidt svært ved at sidde stille. Øreringe, som ikke hænger for meget, er også et godt valg, da risikoen for at hænge fast, når trøjen trækkes over hovedet, så er væsentlig mindre.
For tiden er de mest populære ørestikker i vores shop de stejlende heste ørestikker i sølv, men lad selv barnet kigge med her på siden. De ved nok, hvad det er, de vil have i ørerne.  

Halskæder til børn

En lille fin halskæde til et barn er også et hit, og der findes så mange flotte at vælge imellem med små nuttede mariehøns som vedhæng og hjertevedhæng med emalje. Små bamsevedhæng med halskæder er også et stort hit blandt børn.

Tynde armbånd til børn

Små piger vil gerne ligne deres mor, så der bliver solgt en del tynde børnearmbånd med vedhæng eller charms. Valget står mellem armbånd med hjerter, kors eller anker, tro, håb og kærlighed, men også små røde mariehøner og bamser er et hit.

Læs Mere