Lund Copenhagen

Margueritter 
smykker, der aldrig går af mode og passer til alle aldre. 

 Lund Copenhagen med de stolte traditioner og stadig stor leverandør til de danske guldsmede.
Særligt kendt er de populære marguerit smykker - Daisy!

Marguerit - smykker fra Lund Copenhagen


En blomst, et smykke, et pigenavn - historien om margueritten, der kom til at lægge navn til denne meget populære smykkeserie, rækker flere generationer tilbage i det danske kongehus. Ja, endda længere end til den dag i maj 1935, da den svenske kong Gustav bestilte en Marguerit-broche hos juveler Carlman i Stockholm. Det var et overdådigt smukt smykke med hundredvis af brillanter og rosenstene, men det var også en bryllupsgave til hans datter, kronprinsesse Ingrid, der det år blev viet til den danske kronprins Frederik.  

Margueritten var ikke noget tilfældigt valg. Den var til minde om kronprinsessens mor, Margaretha af Sverige, der døde i 1920, blot 38 år gammel. Hendes kælenavn var ”Daisy”, det engelske ord for marguerit. 
Fortællingen om dette enestående marguerit-smykke kunne være endt her, men sådan blev det ikke. For da det unge danske kronprinsepar, Ingrid og Frederik, får deres første datter i 1940, og giver hende navnet Margrethe, ser danske juvelerer mulighederne, og fremstiller flere marguerit-serier i sølv med emalje. Senere er de forgyldte modeller kommet til, og smykkeserien er lige så populær, som da de første margueritter blev sendt i produktion. 
Og kælenavnet Daisy - det er gået videre fra mormor til barnebarn. Møder man Dronningen på sin vej, skal hun tituleres som: Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, eller blot Deres Majestæt, men når det danske folk omtaler deres dronning, er det ofte som "Daisy".


- fri fragt og hurtig levering på alle marguerit-smykker fra Perlen i Odense
- smukke marguerit armbåndmarguerit halskæder, marguerit vedhængmarguerit ørestikker og marguerit ringe 

-   med 100% ægte emalje, fremstillet på rigtig gammeldags maner, hvor man varmer emaljepulveret op i en emaljeovn og herefter "smelter" emaljen ned i deres respektive huller. Denne form for emalje er helt porcelænsagtig, men se dig for. Nogle smykkeproducenter vælger den nemme løsning og bruger en form for plastik i stedet for. Det er naturligvis billigere.