Lund Copenhagen

Vis flere produkter

Lund Copenhagen Marguerit

En blomst, et smykke, et pigenavn - historien om margueritten, der kom til at lægge navn til denne meget populære smykkeserie, rækker flere generationer tilbage i det danske kongehus.

Ja, endda længere end til den dag i maj 1935, da den svenske kong Gustav bestilte en Marguerit broche hos juveler Carlman i Stockholm.

Det var et overdådigt smukt smykke med hundredvis af brillanter og rosenstene, men det var også en bryllupsgave til hans datter, kronprinsesse Ingrid, der det år blev viet til den danske kronprins Frederik.  

Margueritten var ikke noget tilfældigt valg.
Den var til minde om kronprinsessens mor, Margaretha af Sverige, der døde i 1920, blot 38 år gammel.

Hendes kælenavn var ”Daisy”, det engelske ord for marguerit. Fortællingen om dette enestående smykke kunne være endt her, men sådan blev det ikke.
For da det unge danske kronprinsepar, Ingrid og Frederik, får deres første datter i 1940, og giver hende navnet Margrethe, ser danske juvelerer mulighederne, og fremstiller flere marguerit-serier i sølv med emalje.

Senere er de forgyldte modeller kommet til, og smykkeserien er lige så populær i dag, som da de første blev sendt i produktion. 
Og kælenavnet Daisy - det er gået videre fra mormor til barnebarn.

Møder man Dronningen på sin vej, skal hun omtales og tituleres som: Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, eller blot Deres Majestæt, men når det danske folk omtaler deres dronning, er det meget ofte som "Daisy".
Et marguerit smykke er ikke kun et smykke. Det er et smykke med historie bag.

Marguerit øreringe

Er du i tvivl, om du skal vælge smuk marguerit ring eller et par øreringe fra Lund Copenhagen?

Tjaaa, det er ikke let, det ved jeg, men her tænker jeg: at hvis det er en gave, du skal forære væk, er det nok bedst med et par øreringe. Så behøver du ikke at tænke på ringstørrelsen. Her er det kun størrelsen på øreringen -  hvilken bredde øreringene skal være.

Der er efterhånden kommet mange forskellige størrelser marguerit ørestikker og øreringe, og de mindste starter på 5,5mm, hvilket er meget små øreringe. Derefter fortsætter det opad til de største modeller på 25mm, hvilket så også er ret så store.
De traditionelle øreringe og de modeller, vi stadig sælger flest af, måler 11mm. Bestselleren er sølv forgyldt med hvid emalje. En ægte klassiker.

Som alle andre smykkeproducenter følger Lund Copenhagen smykker også med moden og udviklingen inden for smykkebranchen. Det vil sige, at selvom de mest solgte er de traditionelle øreringene og de stadigvæk er en god bestseller, så kan deres nye fortolkninger af margueritten helt bestemt også noget.
 
Du kan nu købe dem, hvor margueritten hænger løst som et vedhæng, hvor selve øreringene er fyldt med de små blomster eller hvor der hænger tre blomster under hinanden. Dette er kun få versioner af de mange varianter, der findes. Lund Copenhagen Marguerit øreringe er helt sikkert blevet taget op endnu et niveau, hvor kvaliteten stadigvæk er den samme. Eller faktisk endnu højere!

Deres emaljearbejde har også altid været fantastisk og her udvikler de også. Alle kender de traditionelle med hvid emalje, men nu bliver der også produceret Lund Copenhagen øreringe med sort emalje. Kan det være pænt, tænker du måske. Det kan det helt bestemt! Det fremhæver deres gyldne farve på en helt ny måde

Ønsker du at se alle vores forskellige marguerit smykker på shoppen, så er du naturligvis altid velkommen. Søger du et par almindelige øreringe til at kombinere dem med, så er det selvfølgelig også en mulighed.

Marguerit smykker med ægte emalje

Smykker med 100% ægte emalje er fremstillet på rigtig gammeldags maner, hvor man varmer emaljepulveret op i en emaljeovn og herefter "smelter" emaljen ned i deres respektive huller.
Denne form for emalje er helt porcelænsagtig, men se dig for. Nogle smykkeproducenter vælger den nemme løsning og bruger en form for plastik i stedet for - det er naturligvis billigere. Marguerit smykker fra Lund Copenhagen med ægte emalje i sølv eller forgyldt sølv - Daisy smykker til de bedste priser online.

- Fri fragt og hurtig levering på alle marguerite smykker fra Perlen i Odense. Vi er din Lund Copenhagen forhanlder.

- Se også alle vore andre smukke smykker som vi tilbyder fra mange forskellige mærker armbånd, halskæder, vedhæng, øreringe og ringe.


Spar 10% på alle smykker med den yndige Lund Of Copenhagen blomst og få fri fragt.