By Birdie Ringe

Små håndlavede skatte i sølv og guld med ægte sten.
Stort udvalg af de fantastiske ringe, designet af Birdie Wendelbo.

By Birdie ringe - smykker med kant

Oxideret sølv, guld med ægte smykkesten, rose cut diamanter og rådiamanter. Det er ingredienserne, når den danske designer sidder ved tegnebrættet og giver kreativiteten frie tøjler.
Ringene er nærmest som rene unikater, der fremstilles i hånden på små værksteder i Indien. Her får de den rette mængde kærlighed under hammeren, hvorefter der med rund hånd bliver strøet diamanter ud over smykket.

Her er intet minimalistisk, tværtimod.

By Birdies smykkestil er speciel, overraskende og dejligt fornyende i smykkebranchen, uden at være for meget. Her er en udsøgt balance mellem det vilde og feminine - det er lækkert dansk design, som kvinder i andre lande også har fået øjnene op for. 

Hvad betyder rose cut diamant

En rose cut diamant er slebet i facon, så den næsten ser ud som en rosenknop. Den har et sted mellem 3 og 24 facetter og en flad bund, hvilket betyder, at der er et begrænset spild, når stenen slibes.
I gamle smykker vil diamanterne stort set alle være ”rose cut”, og hvis du surfer lidt rundt på de forskellige søgemaskiner vil du se, at denne slibning ikke giver diamanten helt det samme spil, som en brillant. Til gengæld ser den ud af mere.

Inden en stensliber går i gang, vurderer han eller hun hver enkelt sten, dens renhed og karakter, inden den slibes til. Falder valget på et ”brillant-cut”, vendes og drejes den rå diamant så mange gange, at den til sidst har 58 facetter - nogen hævder 57 facetter og oversiden, men det er vist mest en diskussion blandt feinschmeckere.
Denne slibning giver stenen et helt unikt spil og lys. Enhver kan sige sig selv, at der slibes meget materiale af en rå diamant for at give den det rette antal facetter og efter brillantslibningen har en stor rå diamant ofte mistet halvdelen af sin vægtfylde. Det afspejler sig også i prisen.

Se alle By Birdie smykker lige her og forelsk dig i dit nye smykke.

Læs Mere