Tilbage 28-5-2024 nyhed

Sådan passer du godt på dine smykker

Sådan passer du godt på dine smykker

Den allerbedste måde, at passe på sine smykker på er ved ikke at bruge dem....

Det er der jo så måske ikke så meget ved, men jeg kan forsikre dig om, at de hverken løber an, bliver slidte eller på anden måde bliver ridsede.

Opbevaring af smykker

Den bedste måde at gøre det på er ved at opbevare dem i en lufttæt pose, en lille en af slagsen, som passer cirka størrelsesmæssigt med dit smykke.

Her placerer du dine helt tørre smykker, og lukker posen helt tæt, uden at hverken ånde, rygning, mados, parfume og andet kemi kommer ned i posen.

Nu placerer du posen et sted, hvor der ikke er for store temperaturforskelle, solpåvirkning, nedbør og andet godt. Det mest optimale vil selvfølgelig være i et pengeskab.

På den ovenstående måde vil der aldrig opstå grunde til slitage.

Sølv pudeseklud

Sådan bruger du en pudseklud til smykker

Personligt synes jeg, at en pudseklud er noget af det bedste, når det kommer til at skulle pudse sine smykker.

Den er rigtig god til lige at tage det værste skidt og anløbenhed på dine smykker, uden at det kræver det helt store indgreb med vand og sæbe.

Specielt ringe, vielsesringe, kæder og ellers smykker med større overflader er lette at få til at shine med denne klud. Nogle gange skal du påregne, at det kræver en anelse knofedt.

Som du kan se på billedet herover, er pudsekluden blevet beskidt af brug, og det gør virkelig ingenting – den kan bruges meget, meget mere end det.

Og så er der jo nogle, som lider af rengøringsvanvid, og de tænker: "Lad mig da lige vaske denne beskidte klud," men det er en virkelig dårlig idé.

Da du derved vasker pudsemidlet af kluden, og den vil ikke længere have nogen nævneværdig værdi som smykkepudseklud.

Sølvrens

Sølvrens til smykker

Det kan da godt være, at jeg lige har skrevet, at en pudseklud er min yndlings smykke-rense ting, og det er det egentlig også, men det er sølvrens også.

Kan man have hele to favoritter på én og samme tid? Det kan man vel godt, alt efter hvem man er, og hvad det drejer sig om.

I dette tilfælde er det nu meget harmløst, jeg tror ikke, at de står inde i skabet og bliver jaloux på hinanden, de to bøtter...

Nå, men når jeg vælger at bruge sølvrens eller Jewelclean, så er det fordi, mine smykker er løbet an nede i de små kroge, hvor jeg ikke kan komme hen med en pudseklud.

Fremgangsmåden er meget simpel:

  1. Når det er gjort, tager du kurven op og skyller smykkerne under lunkent vand, uden at få det på tøjet, da det giver pletter, og heller ikke på fingrene, da det er noget krasbørstigt stads.
  2. Er smykkerne ikke blevet ordentligt rene, så kan du gøre det igen, men hjælper det ikke denne gang, så er der ingen anden vej end at gå ned til din lokale guldsmed og få dem til at polere og rense dem for dig.
  3. Det hjælper nemlig ikke at lade dem ligge i væsken i længere tid, da det kun gør, at smykkerne kan blive misfarvede.

Pudsecreme til smykker

Pudsecreme til smykker og sølvtøj

Det bedste du kan gøre, når det kommer til opbevaring af sølvtøj, er ligesom ovenstående, nemlig at opbevare det lufttæt og ikke komme det i opvaskemaskinen.

Hjemme hos mig bliver sølvtøjet flittigt brugt, vi bruger det hver dag og til alle måltider.

Jeg er måske et anelse dovent menneske, og derfor stopper jeg alt sølvbestik i opvaskemaskinen, og ja, det bliver mørkere med tiden.

Her har jeg forsøgt at eksperimentere lidt med forskellige typer af opvasketabs, og jeg er kommet til den konklusion, at de tabs, der er økologiske eller i hvert fald miljøvenlige, får sølvtøjet til at løbe mindst an.

Du kan pudse alt sølvtøj og korpus med sølvpudscreme, dog skal du være lidt varsom med mængden heraf, når det drejer sig om de små kringelkroge og anden pynt.

Da cremen har det med at sætte sig fast, og er næsten ikke til at få ud igen.

Sølvtøj

Del denne artikel