Den var nemlig et minde om kronprinsessens mor, Margaretha af Sverige, der døde i 1920, blot 38 år gammel.
Hendes kælenavn var "Daisy", det engelske ord for marguerit.
Fortællingen om dette enestående smykke kunne have været endt her, men sådan blev det ikke.
Da det unge danske kronprinsepar, Ingrid og Frederik, får deres første datter i 1940, giver de hende navnet Margrethe efter hendes mormor.
Her ser danske juvelerer deres snit til at gøre margueritten tilgængelig for alle, og fremstiller en margueritserie i sølv med ægte emalje, så alle kunne bære dette enestående smykke med masser af histostorie.
Senere kommer der også de meget velkendte forgyldte modeller til, og marguerit smykkeserien er næsten lige så populær i dag, som da de første blev sendt i produktion tilbage i 1940.
Det var blandt andet de danske guldsmedehuse som Anton Michelsen, Volmer Bahner (som senere er overtaget af Lund Copenhagen) og Bernhard Hertz, som producerede margueritten på det tidspumkt.
I dag er der kommet mange flere leverandører til, som Christina Watches, Aaagaard, Georg Jensen, hvor den sidst nævnte sammen med Lund Copenhagen nok er de mest populære af dem alle sammen.
Degge to har de også valgt stadig at fremstille marguritten, som man gjorde dengang, nemlig med rigtig emalje.
Da Dronning Margrethe giftede sig med kronprins Frederik bar hun brochen ved sit bryllup som "noget lånt", sammen med mormoderens kniplinger og slør, som Dronning Ingrid havde arvet efter sin mor.
De giftede sig d. 10/06-1967 i Holmens Kirke i København.
Marguerit smykker fremstilles ved at man først har selve grundsmykket, hvor man har valgt at lægge emalje på for at give smykket noget kulør, eller blot et lækkert lidt anderledes design.
Om det er et vedhæng, en ring eller et par øreringe, er underordnet, da man kan lægge emalje på alle smykker, så længe der er lavet en mindre form eller kant, hvor emaljepulveret kan kommes i.
I dette tilfælde drejer det sig om margueritten, og her vil du have den lille blomst i henholdsvis sølv eller guld, hvori der er små huller eller riller i blomsten, hvor emaljen skal ned i.
Emalje er et pulver, der stammer fra en kiselsyreforbindelse som kalk, kalium, natron eller blyoxid, og er nærmest ligesom et pulver af bittesmå stykker glas.
Du kan få emalje i mange forskellige farver, men vi ser oftest de hvide farver til margueritsmykkerne.
Dette pulver bliver med en let hånd drysset ned i rillerne, så der er en lille top på hver rille.
Herefter bliver hele smykket varmet op enten i en emaljeovn ved temperaturer mellem 750 - 800 grader, så det skal være temmelig varmt, inden det smelter.
Når du er tilfreds med dit emaljearbejde og det sidder lige i skabet, kan du polere dit smykke færdigt, og ønsker du at forgylde det, så er det nu, du gør det.
Mange firmaer vælger at bruge en form for plastemalje til deres marguerit smykker, da det er meget billigere at fremstille.
Her skal du dog være opmærksom på, at emaljen skifter farve med tiden og bliver gulere, og nogle krakelerer med tiden i selve overfladen.
Som du kan høre, så har marguerit smykker været brugt og båret i mange, mange år, og derfor er det også blevet til et godt gammelt klassisk smykke i Danmark.
Gennem årene er der kommet mange nyfortolkninger, og designs af den gode gamle marguerit, men det vi oplever er, at den bedst solgte marguerit til dags dato stadig er den velkendte forgyldte marguerit ørering med hvid emalje.
Et marguerit smykke er ikke kun et smykke. Det er et smykke med en fantastisk historie bag.
På billedet herover ser du en nyfortolkning af en marguerit ring, hvor Lund Copenhagen har valgt at sætte tre små margueritblomster på, i stedet for den velkendte store enkelte marguerit, som normalt befinder sig på toppen.
Denne ring er justerbar og er fremstillet i forgyldt sterling sølv med ægte emalje.
Når du køber et forgyldt smykke, skal du altid være opmærksom på, at en forgyldning kun er en overflade behandling, som man skal passe på.
Derfor er det bedst at du tager den af, når du vasker hænder, bader, eller udfører anden form for hårdt arbejde, da forgyldningen herved hurtigere bliver slidt af.